Gallerier

dessert, kage

Pandekagekage

Indlægget indeholder affiliate links Da mine piger var små læste vi ofte Peddersen & Findus, hvor katten Findus skulle have pandekagekage til sin fødselsdag. Vi snakkede tit om den pandekagekage, men fik vi nogensinde bagt den – næ!Her i sommer havde min datter lyst til lagkage, men da sommerhuset kun bød på en KÆMPE springform, […]

Print Friendly, PDF & Email
dessert, kage

Koldskålsknas

Jeg må ærligt indrømme at det ikke er blevet til meget koldskål i denne sommerferie, da vejret simpelthen har været for ringe. Antallet af soltimer er åbenbart ækvivalent med lysten til koldskål; men sådan er jeg garanteret ikke den eneste, der har det. Dette koldskålsknas lavede jeg et par gange tilbage i maj og juni; […]

Print Friendly, PDF & Email
dessert

Koldskålsis

Pinsen har været overordentlig solfyldt i år, og dermed er det også blevet sæson for den klassiske danske dessert; koldskål. Herhjemme elsker vi det alle som en, omend vi ikke er enige om, hvad der skal i koldskålen. Jeg plejer at være en fortaler for havregrynsknas, lavet af havregryn, sukker og smør der ristes på […]

Print Friendly, PDF & Email
hovedret, Italien

Risotto med bagt græskar

Da der var Food Festival i Århus, havde min søde veninde fået et par billetter til en workshop med Elvio Milleri (ejeren af Era Ora), hvor den stod på risotto. Nu er det ingen hemmelighed, at jeg elsker en god risotto (se fx her og her), og vi får det i hvert fald et par […]

Print Friendly, PDF & Email
syltning

Brombærspread

Lige nu er der masser af brombær på buskene rundt omkring, og æblerne hænger tæt i mange haver. I weekenden skal jeg ud og plukke æbler i massevis, for så at tage ud til Ømosebær, der igen i år har besøg af Mobilmost, som fremtryller det lækreste æblemost af ens egne æbler. Jeg læste fornylig, […]

Print Friendly, PDF & Email
forret, frokost

Toast Skagen – eller svensk rejesalat

I sommerferien var vi i Stockholm, hvilket bestemt kan anbefales. En smuk by med god stemning, masser af kunst og virkelig mange gode spisesteder. Vi havde hjemmefra researchet på spisesteder, bestilt bord, hvor det var nødvendigt, og endte med en tur uden ét eneste skuffende måltid – herligt! Jeg har ikke været i Sverige siden […]

Print Friendly, PDF & Email
syltning

Bar-Le-Duc ribs

Jeg elsker at sylte!Hele tanken om at hælde sommeren på glas, så man på den koldeste januarmorgen kan åbne et glas, der smager af sommer og solskin – ahhhhh. Jeg har efterhånden eksperimenteret med mange forskellige slags syltetøj og marmelade, men der er heldigvis mange flere varianter derude. Jeg stødte på denne form for “marmelade” […]

Print Friendly, PDF & Email
dessert

Irsk kaffegranité med flødeskum

Kaffegranité med flødeskum er ret klassisk at få serveret i Italien; det læsker godt og smager fantastisk. Jeg har lige skrevet et indlæg om semifreddo, som er en nem måde at lave is på, men granité slår den med længder. Bare sæt væsken i fryseren til det er stenhårdt, og så skal det skrabes op […]

Print Friendly, PDF & Email
dessert

Semifreddo med bær og chokolade

Denne sommerferie er for mestendels blevet brugt i svigerforældrenes sommerhus ved Kattegat. Vejret har været dejligt, badevandet fyldt med brandmænd (ØV!), og antallet af gæster mange. Med gæster følger flere retter, og desserten måtte gerne være nem og uden brug af de vilde køkkenmaskiner, som sommerhuset jo ikke kan opmønstre. Jeg har derfor flere gange […]

Print Friendly, PDF & Email