Pulled pork

Jeg prøvede at lave pulled pork for et års tid siden, men havde fået indkøbt et for magert stykke gris, så det blev tørt og uspiseligt. Jeg var faldet over et stort stykke økologisk nakkefilet i Inco til en billig penge – kun 150 kr for 2,2 kg grisebasse. Så måtte jeg forsøge mig ud i genren igen, og denne gang blev det yderst vellykket. Vi var 4 voksne og 4 børn, der spiste os en mavepine til – og der var stadig lidt kød til fryseren, der er vist nok til næste gang husbonden og jeg er alene hjemme.

Jeg lavede nakkefileten i Römertopfen, den fik først 5 timer ved 125 grader, og dernæst en time på grillen ved indirekte varme, tilført lidt røgsmuld af et par omgange. Den bliver fint mør i Römeren, så man kan sagtens nøjes med den første tilberedning – det sidste var bare for at tilføre yderligere smag.
Jeg serverede pulled pork med nybagte burgerboller, coleslaw, syltede agurker og en skøn barbecuesovs lavet af væsken fra Römertopfen, kogt ind med 1 dl ketchup – mums, det var fantastisk tirsdagsmad!

Pulled pork (8-10 pers)
2,2 kg nakkefilet
2 tsk røget paprika
2 tsk paprika
6 fed hvidløg
1 tsk peberkorn
1 tsk allehånde
1 tsk fennikelfrø
4 tsk muscavadosukker (eller brun farin)- med top
2 tsk salt
1 tørret chipotlechili
1 dl ketchup til sovsen

Klip chilien i mindre stykker og kom den i en morter med resten af ingredienserne. Mas til en jævn masse. Masser krydderimassen ind i kødet og lad det trække på køl natten over.
Sæt Römertopfen i en kold ovn og sæt den på 125 grader. Lad kødet stege til det har en centrumtemperatur på 94 grader ( i min ovn tog det 5 timer). Tag kødet ud og sigt væsken ned i en lille gryde. Tilsæt en dl ketchup og kog til en tyk sauce. Juster smagen med salt og sukker.
Tænd grillen, så der er indirekte varme i den ene side. Læg kødet midt på grillristen, og giv kødet en times tid. Kom evt lidt rygesmuld på kullene af et par omgange.
Server med friskbagte burgerboller, coleslaw, syltede agurker og den indkogte bbq- sauce.

 

16 kommentarer
  • Thomas siger:

    Hvor ser det godt ud!

    Det må jeg prøve en dag – Den opskrift på Coleslaw, er det en du er nærig med?

    Thomas

  • foodfanatic siger:

    Mums, så lækkert. Ville have lavet det i dag, men kunne ikke finde nakkefilet. Er dybt, dybt misundelig 😉

  • […] Lørdag:  Pulled pork. Øj, det glæder vi os til! […]

  • Kokke Kongen siger:

    Jeg troede pulled pork udelukkende kan tilberedes på en weber grill. Men hvis det funker i en römer, så skulle jeg da også prøve. Er 125C virkelig varmt nok? Kødet skal jo helst kunne trækkes i strimler med en gaffel 🙂

  • […] med. Jeg havde købt et stykke nakkesteg uden svær i Føtex, og havde egentlig planer om en gang pulled pork. Jeg kategoriserer det dog lidt som sommermad (grill-delen osv), og havde egentlig lyst til en helt […]

  • […] Pulled pork m. nybagte boller og […]

  • […] Pulled pork m. nybagte burgerboller (der bages også pølsebrød til dagen efter). Forskelligt grønt […]

  • […] holder vi knægtens fødselsdag, og han har ønsket sig pulled pork. Det skal han få! Med bløde boller, coleslaw og […]

  • Sarah siger:

    Hej Signe.

    Har en gang før lavet pulled pork, men det tog 12 timer :). Er det virkelig rigtigt at den kan laves på 5 timer?

    Vh Sarah

    • Signe siger:

      Det er rigtigt at samme effekt (hvor kødet er til at rive fra hinanden med to gafler) kan opnås på bare 5 timer. Man skal dog komme kødet i en stegeso, da det ellers bliver tørt og kedeligt

  • […] Pulled pork. Bløde boller og coleslaw […]

  • […] Søndag: Pulled Pork. Bløde boller og kicmhee til. Måske også en ovnkartoffel. Is med oreo til dessert. […]

  • […] dag stod menuen på pulled pork-burgere, hvortil coleslaw er det klassiske tilbehør. Dog havde jeg kun grønkål i […]

  • Skriv et svar til Grønkålsslaw | Signes Mad Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *