Når bloggere mødes (og går amok i køkkenet)

I denne weekend har vi haft besøg af Thomas og hans søde kone Karen. Vi har kendt dem i flere år, men eftersom at de bor i København og vi i Kjellerup ses vi ALT for sjældent. De ankom fredag aften, hvor jeg havde lavet en skøn gang cassoulet og vi hyggede med op til flere flasker rødvin.  Jeg havde gjort mig nogle tanker om hvad vi skulle have at spise lørdag, hvor der kom yderligere et par til middag (og vi havde sendt ungerne til spejderovernatning), og Thomas havde også et par gode ideer – for ikke at nævne foie gras i tasken.
Jeg havde taget et par lammerygge op af fryseren, men egentlig ikke tænkt videre over hvad vi skulle med dem. Derudover havde jeg , inspireret af vores middag på San Giovanni, tænkt på at lave forskellige former for løgtilbehør. Da Thomas annoncerede at han ville tage foie gras med, tænkte jeg desuden at her var en kærkommen lejlighed til at få bagt brioche. Vi endte med at gå “a la francais” og lave menuen gennemført fransk.
Her er billederne (taget af Thomas) af, hvad vi endte med at spise:

Dampet portobellosvamp med snegle og kryddersmør
Dampet portobellosvamp med snegle og kryddersmør
Stegt foie gras på ristet brioche med pæremarmelade og karamelliseret pære. Salvie på toppen
Stegt foie gras på ristet brioche med pæremarmelade og karamelliseret pære. Salvie på toppen
Snøret lammeryg med hvidløgspure, syltede, ristede og bagte løg. Hertil trøffelsauce og revet trøffel
Snøret lammeryg med hvidløgspure, syltede, ristede og bagte løg. Hertil trøffelsauce og revet trøffel samt pommes anna
Thise danablu med æbler, honning og hasselnødder indbagt i filodej
Thise danablu med æbler, honning og hasselnødder indbagt i filodej
Helt klassiske profiteroles med kold vaniljeis og lun chokoladesauce
Helt klassiske profiteroles med kold vaniljeis og lun chokoladesauce

Så kunne vi faktisk ikke spise mere (og vi nåede alle 5 retter INDEN midnat), og vi fik ovenikøbet rørt vores gode kammerat til tårer – for ingen havde nogensinde lavet sådan en middag til ham før. Hvor fantastisk en kompliment er det ikke? En magisk aften og en hyggelig dag, hvor vi lod os inspirere af hinandens vilde ideer 🙂

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer

  1. […] løg. Jeg har en forkærlighed for løg i alle afskygninger (se evt. sidste weekends hovedret…), så jeg måtte straks få opskriften. Jeg kunne selvfølgelig ikke finde ud af at følge […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.