Marcipan med svesker

Hahaha, fantastisk trykfejl, kom til at skrive marcipan med svensker….
Pjat til side; svesker, sprut, marcipan og mandler – namnam!!!
For en hulens masse år siden, da vi boede i lejlighed og havde nogle skønne underboere, som vi var vildt meget sammen med, lavede jeg i flere år konfekt sammen med Jannie, som hun hed. Hun lavede altid sådan noget med at lægge tørret frugt i sprut og så blande det med marcipan og overtrække det med god chokolade. Deraf er denne opskrift udsprunget, og det er blevet en tilbagevendende klassiker i mit konfekt-repertoire. Når jeg husker det, lægger jeg sveskerne i blød en måneds tid før konfekten skal laves, men i år blev det kun til et døgn – og de smager stadig supergodt. Jeg bruger ikke stærk spiritus, bare marsala eller portvin, alt efter hvad jeg lige har.

Marcipan med svesker
75 g svesker
½ dl marsala eller portvin
Hæld vinen over sveskerne, og lad dem trække i mindst et døgn – gerne op til en måned i en tætsluttende beholder.

200 g rå marcipan
50 g flormelis
25 g grofthakkede smuttede mandler

200 g god overtrækschokolade og valnøddekerner til pynt

Hak sveskerne fint, og bland massen sammen med marcipan, flormelis og mandler. Bred marcipanen ud på et stykke bagepapir i ca. 1 cm.’s tykkelse og stil på køl i en times tid.
Skær massen ud i tern, ca. 1½ x 1½ cm (det går nemmest med en ren kniv – skyl den et par gange undervejs).
Smelt chokoladen, og dyp stykkerne heri. Stil på et stykke bagepapir og inden chokoladen er helt smeltet kommes en valnøddekerne på som pynt!

8 kommentarer
  • foodfanatic siger:

    Uhm Signe, det ser godt nok lækkert ud. Den må jeg prøve en gang (dejligt med endnu en idé til, hvad jeg kan stille op med sådan noget marsala).

  • Signe siger:

    Tak tak 🙂
    Kender det godt – man køber en flaske fordi man skal bruge ½ dl til tiramisu eller trifli, men hvad skal man bruge resten til???

  • Piskeriset siger:

    Haha! Åh, det er da dejligt med et stykke svenskerkonfekt! 😀

    Jeg er ellers ikke så vild med svesker, men det kunne da være, jeg skulle prøve det i konfekt – det lyder som et koncept, der holder 🙂

  • Signe siger:

    Man kan formentlig erstatte sveskerne med rosiner eller abrikoser, hvis man bedre kan lide det.
    De smager nu ikke udpræget af svesker, de her svensker-konfekt-stykker 🙂

  • Klidmosteren siger:

    Åh, guffenuf – det skal jeg da vist lige gøre dig efter. Men jeg gider altså ikke ud og købt nyt sprut, så det bliver med rom i stedet for. Tror også lige jeg hopper over svenskeren 😀

    Tak for sidst, det var super hyggeligt!
    Knus M

  • Marie Ulletved Holmgaard siger:

    @Piskeriset: Jeg kan fortælle at jeg normalt også er temmelig sveske-forskrækket, men de her godter er altså helt fantastiske, dem kan du roligt kaste dig over 🙂

  • Piskeriset siger:

    Marie – tak for anbefalingen! 🙂

  • […] Sveske-marcipan […]

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *