Lidt om opbevaring af brød

Forleden aften blev jeg spurgt på Twitter, hvordan jeg holder brødet frisk – og det tip jeg kom med, vil jeg også lige dele med jer læsere.

Når man bager meget brød, og virkelig går op i det, er det vigtigt at brødet bliver ved med at være lækkert. Især rugbrød som herhjemme er mange dage om at blive spist, synes jeg kan være svært at opbevare. I plastposer bliver det blødt udenpå og mugger nemt, og pakket ind i et viskestykke bliver det nemt for hårdt.
For nogle år siden faldt jeg så over Betty Jacobis brødposer; dobbeltvævede poser, der holder brødet frisk i mange dage. Vi har vel haft poserne i en 5 års tid, og de er SÅ gode. De kan vaskes i maskinen ved 60 grader, og er enormt holdbare. Jeg har 3 poser, og de er sjældent tomme.
Derudover har jeg også en Salamibag, som holder spegepølser tørre og gode, og jeg har foræret mine forældre en Cheesebag, som de er meget glade for.
Jeg kan kun anbefale Bettys produkter, de er vildt holdbare, og udfylder den funktion de er designet til. Desuden pynter de i ethvert køkken med deres fine retrofarver og -mønster.
Jeg har selv brugt produkterne som gave, og de vakte stor lykke. Ved da også at jeg selv ville blive glad for en stak viskestykker fra Betty 🙂

16 kommentarer
  • Marie siger:

    Vi er også rigtig glade for vores poser – men jeg synes nu hun skal ændre navnene, der er noget catchy over en ‘pølsepose’

  • Sarah siger:

    Har også hendes brød pose, som vi har været meget glade for, havde faktisk lidt glemt vi havde den, så tak fordi du mindede mig om det :).
    Vi har så også osteposen, men den har åbenbart aldrig virket optimalt for mig. Lige meget hvilken ost vi har, så lugter den altså i hele køleskebt, når vi bruger posen…..ved ikke hvad jeg gør forkert…..
    Nå men overvejer i hvert fald “pølseposen” :o)

    • Signe siger:

      Har ikke selv osteposen, da vi ikke spiser ret meget skæreost. Ved bare mine forældre var glade for den, men den ikke var stor nok til deres behov!

  • Nææh hvor smart. Sådan en skal jeg da helt sikkert have fat i. Har gået og tænkt, at der måtte findes en bedre måde en at vikle en masse viskestykker om mine elskede surdejsboller! Tusind tak for tippet!

  • Charlotte siger:

    Spændende indlæg om disse stofposer. Der er billeder af poserne syet af ensfarvet stof – men den brødpose du har er da flot stribet? Ligner viskestykkerne?
    Venligst Charlotte

  • Sarah siger:

    Hold da op, så får de da konsumeret noget ost ;o).
    Men kan godt forstå dem, eeellllllsker også ost, bare ikke de blå ;o)

    • Signe siger:

      Det gør de så også – og ikke mindst de blå 🙂 Jeg var over 20 førend jeg spiste ost, men nu elsker jeg de fleste oste.

  • […] Lige siden jeg så opskriften på pumpernikkel i Meyers Bagebog, har jeg ledt efter en anledning til at få det bagt. Da jeg fandt frem til nytårsmenuen, blev det pludselig aktuelt idet vi også skulle have en osteanretning (hvilket vi ikke plejer). Eftersom vi lige er flyttet, er jeg endnu ikke helt bekendt med vores nye ovn, så 24 timer senere stod jeg med det flotteste, mest velduftende brød, der desværre viste sig at være fuldstændig klistret i midten. Faktisk var det så klægt, at det var umuligt at skære pæne skiver. Derfor endte vi med at spise skorper til osten, smagen fejlede nemlig overhovedet ingenting, og det passede perfekt til både gorgonzola og parmesan (og ikke mindst til den skønne mandarinmarmelade fra GrEco Farms – prøv den!).  Jeg skal helt sikkert prøve at bage pumpernikkel igen; nu ved jeg også at ovnen SKAL stå på varmluft for at blive ordentlig varm Er du i tvivl om brødet er færdigbagt, kan du altid stikke et stegetermometer i det; det skal stå på 96-98 grader for at brødet er færdigbagt. Ideen med den meget lange bagetid, er at brødet nærmest karamelliserer, og sammen med krydderierne giver dette brødet en helt særlig smag. Så ja, det kræver noget tid i ovnen, men du bliver også honoreret med det lækreste brød, der kan holde sig i henved 14 dage pakket ind i et viskestykke eller i de gode brødposer. […]

  • Astrid siger:

    Jeg er faldet over din side og meget interesseret i disse poser, desværre ser det ud til at hun er holdt op med at producere dem. Jeg er i hvert fald ikke i stand til at finde et sted der sælger produkterne. Hvilke materialer er de lavet i? Er det bomuld eller hør eller? Hvis du tilfældigvis ved de stadig bliver produceret må du meget gerne fortælle hvor jeg kan købe dem.

    • Signe siger:

      Hej
      Jeg tror desværre heller ikke at de produceres længere. Det er bomuld indeni i (ligesom et kraftigt viskestykke) og hør udenpå. Jeg vil næsten tro at man skal kontakte én væver for at få lavet noget lignende. Så ærgerligt at de ikke produceres længere, min den ene er nemlig gået til 🙁

  • Sine Agerholm siger:

    Hej Signe
    Har du stadig brødposen?
    Jeg syr i forvejen brød- og madposer, poser til spegepølser etc., og jeg kunne virkelig godt tænke mig at se et par billeder mere af din brødpose – og måske kan du også give mig et par mål på den? ?
    Kh. Sine

    • Signe Vinther siger:

      Hej
      Jeg har stadig to brødposer; de “indre” mål er 21×36 cm. Jeg har været glad for poserne i alle årene, men de ser efterhånden noget slidt ud – sådan går det jo 🙂
      Hvis du sender en besked via min FB-side, skal jeg nok lige sende dig et par ekstra billeder.
      Vh Signe

  • Skriv et svar til Charlotte Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *