Lady og Vagabonden pasta

Tja, egentlig er det vel bare spaghetti med kødsovs med et twist, men det smager bare helt anderledes, og ungerne er ret vilde med ideen om at det er det samme som Lady og Vagabonden spiser i filmen 🙂 Jeg skal dog advare om at man bliver temmelig snasket, hvis man prøver at rulle kødbollerne med næsen…
Start med en god tomatsovs:
1 porre
1 løg
1 gulerod
1 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
1 ds. koncentreret tomatpuré
1 spsk balsamico
2 tsk tørret oregano
salt og peber og lidt sukker

Hak grøntsagerne og svits dem i lidt olivenolie. Tilsæt tomatpuré og balsamico, rør godt og tilsæt de hakkede tomater samt en dåsefuld vand (såå får man også al tomaten med). Kom krydderi i, og lad sovsen småkoge i ca. 15 minutter. Blend sovsen med stavblenderen og smag til med salt, peber og sukker (det tager tomaternes skarphed).

Kødboller:
400 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk rasp (eller mel)
2 spsk revet parmesanost
lidt mælk (2-3 spsk)
½ revet løg
1 revet fed hvidløg
1 tsk tørret timian
salt og peber

Kom alle ingredienserne i en skål og ælt til det bliver en sammenhængende fars (jeg bruger altså hånden, men en håndmixer eller en grydeske dur også). Rul små kødboller og kom dem ned i tomatsovsen – de skal småkoge ca. 10 minutter. Kog imens pastaen, og server med revet parmesanost og en skål salat. Velbekomme.

2 kommentarer
  • […] vi jo heldigvis har fryseren fuld af lammekød, besluttede jeg forleden at lave klassikeren “Lady og Vagabonden-pasta” i en lidt mere krydret version, hvor udgangspunktet var hakket lammekød og en god krydret […]

  • Kathrine siger:

    Man kan også vælge at stege kødbollerne i ovnen i 5-10 min. og derefter komme dem i tomatsovsen.
    Hvis det skal være rigtig nemt med tomatsovsen, kan man købe en flaske Sugo i SuperBrugsen i stedet for. Den er også god.

  • Skriv et svar til Kathrine Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *