Så fik jeg endelig taget mig sammen til at veje af i en bageopskrift. Når man som jeg har en god røremaskine og er vant til at bage en masse brød, ender brødopskrifterne tit med at blive lidt på fornemmelsen – og indeholde hvad jeg nu lige har af mel på lager. Formålet denne gang var at lave nogle lækre saftige boller til madpakken (og fryseren), og det lykkedes ret godt, hvis jeg selv skal sige det 🙂
Koldthævede boller holder rigtig godt på fugtigheden, og samtidig er de nemme at få passet ind i en travl hverdag. Jeg rørte simpelthen dejen sammen i går aftes, kylede den i køleren, og bagte så boller da jeg kom hjem fra arbejde i dag. Har du ikke grahamsmel kan andet grovmel sagtens erstatte det.
Boller eller miniflutes (24 stk.)
1 l vand
1 spsk honning
3 tsk salt
200 g grahamsmel
200 g kamutmel (eller fuldkornsdurummel)
1 kg hvedemel
5 g gær
Opløs gæren i vandet og tilsæt så honning og salt. Tilsæt grahamsmel og kamutmel, og dernæst hvedemelet lidt af gangen. Ælt dejen grundigt (jeg lader den køre i 8-10 minutter i røremaskinen, men den kan sagtens håndæltes). Dejen skal være ret klistret. Dæk skålen til med film og sæt den i køleskabet i knap et døgn.
Tag dejen ud på et bord drysset med mel, og del den i 24 stykker, som rulles til boller eller miniflutes. Kom bollerne på et par bageplader og lad dem efterhæve ved stuetemperatur i en time. Bag bollerne ved 210 grader (200 grader varmluft) i 12-15 minutter.
Hvor lang en snabel har en kamut? 🙂
*fnis* – ja, det er altså ikke mig, der har fundet på navnet…
Jeg faldt lige over din opskrift på koldthævede boller, den skal prøves. Jeg elsker koldthævet brød, både fordi det ofte ernemmere at hve med at gøre, men også som du selv skriver, så bliver det ikke så hurtig tørt og kedeligt.
Bliver det en succes tillader jeg mig nok at bruge opskriften på min egen nye mad-blog, men selvfølgelig med henvisning til, hvor jeg har opskriften fra 😉
Mvh. Helena
Prøv du bare løs, jeg håber at de falder i din smag!
Linklove er altid dejligt 🙂