Koldskålsknas

Koldskålsknas

Jeg må ærligt indrømme at det ikke er blevet til meget koldskål i denne sommerferie, da vejret simpelthen har været for ringe. Antallet af soltimer er åbenbart ækvivalent med lysten til koldskål; men sådan er jeg garanteret ikke den eneste, der har det.

Dette koldskålsknas lavede jeg et par gange tilbage i maj og juni; det er en slags kammerjunker, der allerede er knust – og så har det et twist af salt, der er meget lækkert. Koldskål er jo ikke voldsomt sødt, men det kan kammerjunker sagtens være, og her får de altså en smule modspil af saltet – tænk cookies, hvor saltet klæder det brune sukker og chokoladen.
Opskriften er fra Jesper Koch, der mens landet var lukket ned, postede temmelig mange lækre opskrifter på sin Instagramprofil.

Koldskålsknas (til to-tre gange koldskål til 4 pers.)
210 g saltet smør
135 g hvedemel
135 g havregryn
165 g sukker
12 g bagepulver
10 g salt

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Kom hele baduljen i en foodprocessor og puls til det hænger nogenlunde sammen (du kan sagtens ælte det sammen med fingrene i en skål, men tænk smuldrende småkagedej, så ikke noget med at overælte).
Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt pladen ind i ovnen og bag den i 15 minutter. Tag pladen ud, hak massen i stykker med en spatel, og sæt den ind i 15 minutter mere. Hak igen massen i stykker og giv den yderligere 15 minutter.
Tag pladen ud af ovnen, sæt den på en rist og lad massen afkøle helt.
Bræk det stykker og opbevar det i en tætsluttende kagedåse. Spises oven på koldskål.

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.