Kaffesmagning og give-away

Da jeg for en måned siden var frivillig på MADmesse i Ridehuset fik vi serveret den lækreste kaffe; rund og mild, og næsten uden bitterstoffer. Jeg fik købt en pose espressobønner med hjem, og både min mand og jeg var begejstrede. Efterhånden som det sank i posen med bønner, begyndte jeg at spekulere på hvor man kunne købe mere af denne guddommelige kaffe. Jeg fandt hjemmesiden og opdagede til min glæde at de blev forhandlet af en del specialbutikker over det ganske land. Jeg valgte så at kontakte firmaet bag, for at mine læsere også skulle have glæde af denne gudedrik, og de tilbød at sende mig tre forskellige poser espressobønner, så kunne jeg smage og anmelde, og udlodde en pose til en heldig læser.
Firmaet hedder Just Coffee og de importerer økologisk dyrkede og bæredygtigt handlede kvalitetskaffer fra kooperative producenter rundt om i verden. Bønnerne ristes i Danmark og pakkes og sælges helt friskristet. Al ristning foregår nænsomt og håndholdt, så de forskellige sorters karakter og smag kommer til deres ret (sic: Just Coffee).

Herhjemme drikker vi oftest latte, men i smagningens hellige navn blev kaffen serveret som espresso, blot med en smule varm mælk. Jeg havde inviteret vores kaffeglade naboer over, så vi var 4 smagere (meget seriøst!!).Den første kaffe var Espresso Trio, som også var den min mand og jeg havde købt på messen. Det er en meget mild espresso, som jeg vil mene at selv nybegyndere indenfor espresso vil kunne lide. Den er let sød, og har næsten ingen bitterstoffer. Den har en god smag og smager også fint igennem i en latte.
Den anden kaffe var Sol og måne, som er lavet af 100% arabicabønner. Den har en cremet smag, og noter af bær. En rigtig lækker kaffe, som vi alle var ret vilde med.
Den sidste var Espresso Nico, som smagte “som kaffe SKAL smage” – altså en forholdsvis ren kaffesmag. Bitter på den gode måde, og med en lidt blomsteragtig eftersmag. Virkelig en kraftig kop kaffe, som vi alle kunne lide.
Jeg glæder mig meget til at prøve at lave latte af de to sidste, men blev faktisk meget positivt overrasket over at jeg kunne lide dem alle tre som espresso. Normalt er det nemlig for bittert til mig.
Jeg kan kun anbefale Just Coffees kaffer, man kan simpelthen smage kærligheden i hver en kop.

Giv dit bud på hvilken kaffe du kunne tænke dig at smage senest den 15. november, så trækker jeg en vinder på min fødseldag, fredag den 16. november 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiket:

37 Comments on “Kaffesmagning og give-away

 1. Sol & Måne lyder skøn. Er stadig nybegynder hvad angår hjemmelavet kaffe, så denne lyder tilpas cremet og blid, perfekt.

 2. Espresso Nico – fordi den ultimative kaffeoplevelse smager som kaffe dufter, og der lyder som om Espresso Nico smager i den retning 🙂

  Hvad sker der i øvrigt med cremaen på den espresso der er billede af?

 3. Espresso Trio lyder rigtig spændende. Ligesom dig synes jeg, at espresso er lidt for bitter til min smag generelt, så kunne være sjovt at se, om denne kaffe kunne ændre på det synspunkt 🙂

 4. Hej Signe!

  Helt klart Sol og Måne – for indpakningen alene! Det ligner et eventyr 🙂

  Mange hilsner
  Ingrid

 5. Hej Signe,
  Jeg fik slet ikke smagt kaffen på MAD, men den der Nico tror jeg ville være lige mig, den ville jeg gerne smage.
  Mange hilsner Britt

 6. Uhhhm det lyder som lækker kaffe, har alleredet tjekket deres hjememside…..
  Jeg ville vælge Espresso Nico, EEEEEELSKER kaffe og den første kop kaffe om morgenen – lige efter jeg er trillet ud af sengen – er bare den bedste 🙂

  Mvh Sarah K. Bach

 7. Åh, det er svært at vælge, men jeg synes alligevel, det lyder noget besnærede med ‘næsten ingen bitterstoffer’, så jeg vælger trio!

 8. Sol og måne måtte meget gerne finde vej til Bryggen. Det lyder som gode kopper her i efteråret.

 9. Jeg kunne godt tænke mig at smage sol og måne, ifald jeg er den heldige vinder.
  Det lyder som en spændende dag, at få lov til at være testsmager på en messe, men også lidt grænseoverskridende, synes jeg.

  Kh. Lis

 10. Mmmm….god kaffe er livskvalitet. Hvis jeg skulle være så heldig at vinde en pose kvali kaffebønner, så ville det være ligemeget hvilken pose det er, da det altid er spændene at smage noget nyt.
  Mange hilsner
  Charlotte G

 11. Jeg er fuldstændig tosset med kaffe og drikker den helst sort og stærk. Det må være sol og måne som står øverst på min ønskeseddel.

 12. “Sol og Måne” lyder klart som noget for mig! Cremet smag og noter af bær – det lyder virkelig som om den passer perfekt her i efteråret 🙂

 13. Stik mig en kop Nico, og det med det vuns 😉
  Det med en god kraftig kop kaffe lyder tiltalende når jeg har en temmelig søvnløs periode foran mig…

 14. På forhånd: tillykke med den runde dag!

  Jeg har tidligere smagt Sol & Måne, og synes at Espresso Nico lyder helt vild spændende, så den kunne jeg rigtig godt tænke mig at smage.

  Lyder hyggeligt med sådan en gang genbo-slabarads 🙂

  Hav en god weekend,
  Hilsen La Cucina Nada

 15. Hej Signe

  Elsker god kaffe. Ja, det er faktisk så jeg får tårer i øjnene når jeg drikker en god kop kaffe der bare sparker røv 😉

  Alle tre variationer lyder lækre. Men jeg er mest nysgerrig på Sol og Måne. Må helt klart prøves.

  Go weekend

  Mange hilsner
  Maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.