Grissini

Som så mange andre børn er mine børn vilde med noget der er sprødt, og eftersom vi har været i Italien en del gange, er grissini er kæmpehit. Jeg har prøvet at bage grissinier mange gange, men deciderede sprøde er de aldrig blevet. I dag skulle datteren fejre sin fødselsdag (sidste dag i en hektisk “jeg bliver 10 år”-fejringsuge!), og hun havde ønsket lufttørret skinke, ost og grissinier til forret, pizza til hovedret og chokolademousse til dessert. Efter at have gået forgæves i 2 supermarkeder, kom jeg i tanke om at jeg da fik sprøde, hjemmebagte grissinier hos Iben, dengang hun flyttede fra Århus. En hurtig sms, og den skønne frue sendte mig opskriften – TAK!
Hjem og bage, og resultatet: Sprøde, lækre grissinier. Datteren ville have dem helt plain, men de kan sagtens tilføres lidt krydder, parmesan, salt eller sesam/birkes. Bare pensl med vand og strø på inden de skæres ud og rulles.
Hvor længe de kan holde sig sprøde ved jeg desværre ikke, men en uges tid i en tætsluttende dåse er mit bedste bud.

Grissini (25-30 stk)
25 g gær
2½ dl lunkent vand
2 tsk salt
5 spsk olivenolie
6-7 dl hvedemel (prøv evt at erstatte de 2 dl med grovmel, for en grovere grissini)
lidt vand til pensling
flagesalt/sesamfrø/birkes/revet parmesansost

Opløs gæren i vandet og kom salt og olie heri. Kom melet i lidt af gangen, og ælt til en blød dej. Lad dejen hæve i 20 minutter under et viskestykke. 
Del dejen i 2, og rul hvert stykke ud i ½ cm’s tykkelse- helst forholdsvis firkantet. Pensl med vand og drys med den valgte smagsgiver. Skær ud i strimler af 1 cm’s bredde. Sno hver strimmel et par gange, og læg dem på en bageplade. Lad dem efterhæve mens ovnen varmes op til 200 grader. Bag dem midt i ovnen i 20 minutter, til de er brune og sprøde. Lad dem afkøle på en rist. Serveres med skinke, pølse, ost, oliven osv.

IMG_2099

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , ,

9 Comments on “Grissini

    • Det har hun nemlig 🙂 De andre unger spiste nu ikke noget skinke- de syntes vist det var en mærkelig forret (men de har selvfølgelig heller ikke været i San Daniele og spise friskskåret skinke med grissinier).

  1. Hvor er de fine, det kunne være de skulle bages, næste gang man stabler en gang tapas på benene, det er skønt, at de kan krydres efter smag og formål (:

    – Anne

Skriv et svar til Signe Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.