Fritter med øldej

Forleden kom min nabo forbi med en tallerkenfuld brandvarme fritter i øldej. Desværre havde vi lige spist os en mavepine til i lasagne, så de var svære at nyde. Jeg fik opskriften, og da vi et par dage senere fik burgere passede de perfekt til. Jeg har før eksperimenteret med pomfritter, men til trods for Heston Blumenthals gennemtestede opskrift med kogning, nedfrysning og jeg ved ikke hvad, er de aldrig blevet helt så sprøde som ønsket. Det blev disse!
De skulle steges to gange, som pomfritter nu engang skal, men holdt sig fint sprøde også længe efter stegning. Den smule dej, der kommer på kartoffelstykkerne gør simpelthen at sprødheden bibeholdes. Jeg kan kun anbefale denne opskrift, jeg er i hvert fald fan!
Jeg lavede kun pomfritter af 6 kartofler, da vi jo skulle have burgere til, men der er rigeligt dej til mindst dobbelt så mange fritter. Du kan evt. krydre øldejen med lidt barbecuekrydderi, eller bruge en mørkere øl. Prøv dig frem. (det har jeg i hvert fald planer om at gøre)

Fritter med øldej (mange)
6 store kartofler
1 pilsner
150 g hvedemel
2 tsk salt
peber
1 liter fritureolie

Skræl kartoflerne og skær dem i både. Læg dem i en skål med koldt vand i 30 minutter (det tager lidt af stivelsen). IMG_1464Kom øl, mel, salt og peber i en skål og rør det sammen med en gaffel. Kom kartoffelbådene ned i dejen. Varm fritureolien op i en stor gryde, den skal være ca. 170 grader varm (så det syder om en tændstik).
Kom ca. 10 kartoffelbåde i olien ad gangen, når de kommer op til overfladen er de klar. De skal ikke tage farve, blot blive møre. Læg fritterne til afdrypning på køkkenrulle.
Når alle fritterne har fået første omgang starter du forfra; denne gang skal fritterne blive gyldne og helt sprøde. Lad dem endnu engang afdryppe på køkkenrulle, og drys så en smule groft salt over.
Server evt. med en hjemmerørt mayonnaise.

IMG_1472

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , ,

6 Comments on “Fritter med øldej

  1. De ser bare super lærke ud – ligner jo dem man får til sin cafe-burger ude i byen 🙂 Tænker du, at de kan friteres i en “sund” olie, eller er de mindre sunde olier (solsikke og majs fx) bedst til så høj temperatur?…
    PS: Stor ros til din blog – når jeg mangler en opskrift på et eller andet bestemt, så tjekker jeg altid lige, om Signe ikke skulle have én på lager. Søgefunktion og index er bare guld værd når det skal gå stærkt! ;o)

    • Jeg brugte en blandingsolie af raps, solsikke og majs, men du kan sagtens bruge ren rapsolie.
      Tak for ros, jeg bruger også selv søgefunktionen meget 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.