Fladbrød

Dette er for så vidt en gammel opskrift fra 2009, men da den gemmer sig så langt tilbage i bloggens arkiver, at man skal vide at den er der, for at kunne bruge den, og samtidig er klodset sammen med shawarma lavet af en rest lammekølle, syntes jeg at den trængte til en opdatering.
Egentlig havde jeg også selv glemt alt om den og brugte min tortillaopskrift, hver gang den stod på fladbrød af en slags, men så skrev Ulf til mig ovre på Twitter, at denne var deres go-to-opskrift, og så måtte jeg jo støve den af.

Brødene bliver utrolig lækre; bløde på den helt rigtige måde, så man kan lave sig en rulle-kebab, falafel eller hvad menuen end står på. De flager let, når man hiver i dem, men indeholder overhovedet ikke fedtstof. Her er de serveret med falafel og lidt syltede løg, men som sagt kan du rulle dem omkring det meste. Vi er faktisk mere pjattede med disse brød, end vi er med pitabrød, og det er kun fantasien, der sætter grænser for fyldet. Dagen efter kan de sagtens fyldes med rester og kommes i paninijernet eller på panden; de bliver ikke ubøjelige, ligesom jeg ofte har oplevet med hjemmelavet tortilla, så jeg tænker også at de er gode i madpakken.

Fladbrød (12 stk)
2½ dl vand
15 g gær
½ tsk salt
ca. 375 g hvedemel (halvdelen må gerne være stenformalet, altså en smule groft)

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt. Kom melet i lidt ad gangen, og ælt til du har en smidig dej. Dette kan med fordel gøres på en røremaskine, men har du ikke én, ælter du bare dejen i hånden. Dæk dejen til og lad den hæve en time.
Kom mel på bordet og rul dejen til en pølse. Skær den ud i 12 lige store stykker, der hver rulles til boller. Kom rigeligt mel på bordet og rul dejen ud, så tyndt som det er muligt. Bages på en meget varm, tør pande.
Du kan sagtens opleve at fladbrødene svulmer op på panden, så de nærmest ligner pitabrød – bare rolig, de klapper sammen igen, når de kommer af varmen. Stabl de færdige brød på et fad og læg et viskestykke over.
Serveres til falafel, shawarma, kebab eller bare en ordentlig spand hummus.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.