Empanadas med guacamole

Forleden dag stod den på empanadas til frokost. Det tager et par timer at fremstille, men resultatet er altså også utroligt lækkert. Jeg havde kommet temmelig mange grøntsager i fyldet, og serverede dem derfor bare med lidt guacamole til, men en god salat kan jo altid serveres til.
Denne portion giver omkring 20 empanadas – de kan sagtens fryses eller bruges i madpakken.

Start med dejen:
½ pk. gær
7½ dl vand
½ dl neutral olie
2 tsk salt
250 g grahamsmel
ca. 700 g hvedemel

Oplæs gæren i vandet. Tilsæt salt og olie samt grahamsmel. Kom hvedemel i til du har en fast dej, ælt lidt, og lad den hæve i et par timer.

Lav fyldet imens dejen hæver;
500 g hakket oksekød
1 stort løg
2 fed hvidløg
1 rød peber
1 gul peber
1/4 fintsnittet hvidkål
200 g kogte hvide bønner
150 frosne majs
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk oregano
½ tsk cayennepeber
1 lille tørret chili (peperoncini)
1 spsk konc. tomatpuré
lidt mørk chokolade
salt og peber

Hak løg, hvidløg og peberfrugter helt fint. Svits dem til løgene er klare i lidt olie. Tilsæt det hakkede kød og steg til det er brunt. Kom hvidkål, krydderier og tomatpuré i. Sæt låg på gryden og lad det simre i mindst ½ time. På den måde falder kålen helt sammen, og fyldet bliver saftigt og lækkert. Tilsæt bønner og majs og smag til med med lidt chokolade, salt og peber.

Rul dejen ud på et meldrysset bord (knap 1 cm i tykkelsen), og brug en lille skål til at stikke dejcirkler ud (omkring 15 cm i diameter). Kom en stor spsk fyld på hver cirkel, og luk dem godt sammen, pres kanterne sammen med en gaffel! Læg dem på et par bageplader og lad dem efter hæve 20 minutter. Pensl med æg og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.

Server dem lune med guacamole til(dette er en temmelig stor portion):
4 modne avocadoer
1 fed hvidløg
3 dl creme fraiche 9%
saften af 1 citron
2 forårsløg
½ dl god olivenolie
salt, peber og lidt cayennepeber

Kom avocadokød i en skål sammen med resten af ingredienserne. Blend med en stavblender til så grov eller fin en konsistens som ønsket.

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer

  1. […] Lav den hvide sauce: Hak hvidløg og kom det i gryden sammen med smørret. Når smørret er smeltet tilsættes melet, der bages godt igennem. Kom mælk i og pisk godt. Tilsæt den varme fond lidt af gangen, til du har en lidt tyk hvid sauce. Smag til med salt og peber, samt hakkede jalapenos og oregano. Hak hvidkålen helt fint, og knug den godt – det gør den mindre hård at spise. Saml dine enchiladas ved at smøre hver pandekage med 2 spsk sauce, lægge lidt kål og kylling på og rulle dem stramt. Læg dem tæt i et smurt ovnfast fad. Hæld den resterende sauce over og drys med ost. Bag fadet i 15 minutter ved 200 grader. Server med salsa og evt. guacamole. […]

  2. Mmm, jeg husker også godt de empanadas fra Mejlgade, de var supergode!
    Jeg bruger samme dej til pirogger, og laver altså bare fyldet anderledes. Det kan være at det ikke er særlig russisk, men godt smager det nu 🙂

  3. mmmm minder mig om at jeg engang spiste mange empanadas da jeg arbejde i Mejlgade. Der lå sådan et lille empanadasbageri. Mums.

    Jeg har aldrig prøvet at lave empanadas. Kun pirogger. Og faktisk kan jeg bedre lide smagen af empanadas. det er noget med dejen..!!

    ???? Ved du hvori forskellen består??

    🙂 VIta

  4. De er altså rigtig gode – og Vibeke har ret, man kan bare ændre på fyldet efter hvad man lyster – og hvad man lige har i grøntsagsskuffen 🙂

  5. Dem fik jeg også lyst til at lave, man kan jo ændre indholdet, hvis man har lyst.
    knus
    Vibeke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.