Vi har efterhånden i en del år haft en madklub med et af vores vennepar; tidligere var det hver tirsdag, men nu er det kun 2 gange om måneden. Ind imellem er det de underligste retter, der bliver klassikere, og i madklubben er det altså blevet cowboytoasts. Det må have været en sjov snak om Tulips klassiske frosne toasts, som man altid skulle have i “klubben”, der har gjort at jeg fandt på at lave det som en ret, og jeg har altså aldrig serveret det for andre – det er bare en ret , der hører madklubben til 🙂
I bund og grund er det bare en hakkebøf med bløde løg imellem 2 stykker brød, men jeg plejer at servere dem med et spejlæg på toppen- og derfor uden det øverste stykke brød. Og så lige lidt ketchup og engelsk sauce “on the side”, og måske en fyldig salat til – mums!
Ungerne er ikke specielt vilde med det, så de plejer at få almindelige parisertoasts – med et spejlæg til!
Cowboytoast (4 voksne)
1 godt form-franskbrød
800 g hakket oksekød
2 spsk engelsk sauce
2 fed hvidløg
1 lille løg – finthakket
salt og peber
8 æg
Ælt farsen sammen, og form 8 bøffer – så flade som muligt, og gerne lettere kvadratiske.
Skær løgene i halve både, og lad dem simre ved medium varme i smør, til de er bløde og gyldne.
Steg bøfferne, og hold dem varme mens du steger spejlæggene.
Server brød i skiver (ristet, hvis det ikke er nybagt), løg, bøffer og spejlæg, med ketchup og engelsk sauce, så man kan samle sin egen cowboytoast.
Og jeg kan så ikke lide spejlæg, så min er uden…
Uhm, jeg er med på begge versioner. Det er jo lidt henad min morgenmadsburger.
Meget fleksibel mad – dur både til morgen og aften 🙂
Hihihi.. ja de der cowboy toast husker jeg godt… Kan man egentligt stadig købe dem mon ????
Jeg må spørge datteren hihihi
Jeg ved ikke om man stadig kan købe dem i klubberne rundt omkring, men som frostvare i supermarkedet findes de stadig – med soyabøf og det hele 🙂
Jeg foretrækker nok denne variant…
Jeg kender én, som vil knuselske mig, hvis jeg serverede sådan én for ham (eller rettere 2;o))
@Hanne: Ja, det er vist rigtig mande-mad 🙂
[…] nettet efter inspiration og eventuelle opskrifter. Her fandt jeg bl.a. min gode madbloggerkollega Signes opskrift, som jeg lod mig inspirerer […]