Chokolademousse

Denne opskrift på chokolademousse har fulgt mig i mange år. Oprindeligt er den fra min fars gamle (og sagnomspundne..) kokkebog, og en af de første gange jeg lavede den var til min nonfirmation, hvor vi fik dessertbuffet. Dengang lavede jeg den med rå æg, som jeg stod og delte, men i dag er jeg altså overbevist bruger af pasteuriserede æg – jeg tør sgu ikke andet!

Chokolademousse (til 6 dessertglade personer)
150 god chokolade (ca. 60% kakao)
150 sukker
½ stang vanille
5 æggeblommer
5 æggehvider
1 dl piskefløde

Smelt chokoladen (enten over vandbad eller i mikroovnen – 30 sek, rør, 30 sek, rør…osv.). Pisk hviderne helt stive. Pisk blommerne til en cremet æggesnaps med vanillekorn og sukker. Pisk fløden til en blød flødeskum.
Pisk den smeltede chokolade ned i æggesnapsen. Vend forsigtigt først halvdelen af hviderne i massen (så bliver det lidt blødere, og det er nemmere at folde resten i), og dernæst flødeskum og resten af hviderne i.
Anret enten i en stor skål eller i portionsforme eller kaffekopper. Sæt dem på køl i min. 3 timer. Kom evt. lidt flødeskum og ristede mandelflager på toppen inden servering.

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , ,

4 Comments on “Chokolademousse

  1. Bliver den ikke frygtelig sød? I min kokkebog lyder opskriften på 75g sukker og ikke 150g, men ellers er målene de samme. Jeg synes også at dette er den bedste chokolade mousse opskrift jeg har prøvet. Bruger ikke andre længere 🙂

    • Jeg er selvfølgelig farvet af at være vokset op med denne opskrift, men jeg synes altså ikke den er specielt sød. Det afhænger jo også af hvilken chokolade man bruger. Opskriften er fra min fars kokkebog fra 1967

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.