Chokoladekage med flydende midte

Chokoladekage med flydende midte
Chokoladekage med flydende midte serveret med cremefraiche 38%

Sidste lørdag havde jeg inviteret nogle skønne damer til lidt dejlig mad, og den ultimative måde at slutte en pigemiddag af på, må da være med en laber chokoladekage.
Helt tilfældigt så jeg et program med Niklas Ekstedt på DR2, hvor han lavede nogle labre chokoladekager med flydende midte. Inspireret skyndte jeg mig ind på DRs hjemmeside, blot for at finde ud af at opskrifterne ikke er oversat til dansk – og iøvrigt kun ligger på den svenske hjemmeside.
Hvorfor overhovedet købe et madprogram, for så at programsætte det en lørdag eftermiddag, hvor man MEGET sjældent sidder og ser fjernsyn, og så i øvrigt ikke gide at lægge opskrifterne på hjemmesiden??? Jeg er ellers ret positiv stemt overfor DR, men jeg undres såre over denne disponering.
Heldigvis kan jeg sagtens læse svensk, så jeg fandt da opskriften på kagerne. Niklas kommer ingen ekstra smagstilsætning i, men jeg tillod mig altså at peppe dem op med ½ stang vanilje. Hvis kagerne bare skal spises uden noget, ville jeg nok komme lidt mere sukker i, men serveret med is smager de skønt.
Jeg lavede dem i engangsforme, som indeholder ca. 1½ dl og der blev 12 – den oprindelige opskrift sagde dog 8 personer.
Man kommer kagerne i ovnen direkte fra fryseren, og jeg må altså med skam melde at det ikke er lykkedes mig at få den der flydende midte, som Niklas fik i fjernsynet – men de smager godt bagt igennem, og også godt hvor de flyder ud på hele tallerkenen 🙂 Jeg har bagt dem i hhv. 25 minutter ved 175 grader og 18 minutter i vandbad ved 180 grader – så jeg kan kun sige ; prøv dig frem!

Chokoladekage med flydende midte (12 pers)
150 g smør
200 g god chokolade (ca. 70%)
6 æg
2 dl rørsukker
1 dl mel
½ stang god vanilje

Smelt smørret i en gryde, træk gryden væk fra blusset og kom den hakkede chokolade i.
Pisk de 6 æg med sukker og vanilje til du har en luftig masse (ca. 10 minutter med håndmixeren). Kom chokoladesmørret ned i æggemassen og vend det grundigt sammen. Sigt tilsidst melet i og vend rundt med en dejskraber.
Fordel massen i 12 små smurte forme (a 1½ dl), og kom dem direkte i fryseren. Lad dem stå natten over.
Varm ovnen op til 180 grader og bag kagerne midt i ovnen i ca 20 minutter.
Server med en god kugle is eller en skefuld creme fraiche 38 %.

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , , , ,

9 Comments on “Chokoladekage med flydende midte

  1. Hej, kan du hjælpe med link til opskrifterne fra Niklas? Jeg har mistet en opskrift som jeg skal bruge lørdag og kan ikke finde den igen på nettet. Men jeg husker at jeg måtte til den svenske hjemmeside.

  2. Uhmmmmm, Signe. Der er få ting som er så lækre som blødende chokoladekage. Det er alt for længe siden, jeg har lavet dem. Så mon ikke din udgave skal prøves inden længe;o)

  3. Urkkk skulle aldrig have læst det her indlæg…. Der står jo FY hen over det……….

    Nøjjjjjjjjj hvor det lyder lækkert !!!

    Hyggehygge
    Marianne

  4. Urkkk skulle aldrig have læst det her indlæg…. Der står jo FY hen over det……….

    Nøjjjjjjjjj hvor det lyder lækkert !!!

    Hyggehygge
    Marianne

  5. Har faktisk stadig 3 i fryseren, så det er en dejlig hurtig dessert en dag hvor lækkersulten overmander mig 🙂

  6. Uh, de var altså bare SÅ lækre.
    Kombinationen med balsamicoglacen, isen og så den lune kage var et hit!
    Når jeg engang får plads i fryseren vil jeg også forsøge mig.

    Knus M

Skriv et svar til Hanne's verden Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.