Chokolade-mælkeis

Da jeg forleden så opskriften på fudge popsicles hos Smitten Kitchen, vidste jeg bare at det var en nødvendighed at afprøve den. Desværre fandt jeg først ud af EFTER at iscremen var lavet, at jeg tilsyneladende havde smidt vores isforme ud (pokkers oprydningsgen…) – der har nok manglet en del, eller noget. Istedet lavede jeg isen i mine muffinforme, og så blev de serveret som børnedessert sammen med stykker af netmelon til film og tøsehygge lørdag aften. Ungerne (og jeg) var vilde med dem, og det bliver vist ikke sidste gang jeg bruger den opskrift her i sommer. Desuden er Hjem-isbilens rute blevet flyttet, så den kommer slet ikke her forbi mere – snøft (gudskelov for hjemmelavet is)!
Isen bliver lækker og cremet i konsistensen, samtidig med at den har en meget fyldig chokoladesmag – mums!

Chokolade-mælkeis (ca. 12 stk)
50 g mørk chokolade
125 g sukker
15 g maizena (2 spsk)
2 spsk kakao
6 dl sødmælk
15 g smør
lidt vaniljepulver eller vaniljesukker

Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme. Tilsæt sukker, maizena, kakao og mælk. Pisk grundigt og lad det småkoge ved medium varme. Efter ca. 5 minutter begynder det at tykne – massen skal hænge ved bagsiden af en ske. Tilsæt smør og vanilje, rør grundigt og lad massen afkøle. Fordel massen i 12 forme af knap 1 dl, gerne sådan nogle med indbygget pind. Frys isene i mindst 4 timer. Spis og bliv glad…

 

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , ,

10 Comments on “Chokolade-mælkeis

    • I stedet for at emulgere med æg, bruger man bare maizena – nemt, og med den bonus at konsistensen bliver god og cremet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.