Signe Vinther, rendyrket foodie
Jeg er tosset med mad, simpelthen rendyrket foodie! Jeg kan relatere langt de fleste samtaleemner til mad - og er altid god for en opskrift på stort set hvad som helst. Jeg kan lide at lave det meste fra bunden; jeg elsker at bage, og køber aldrig hverken brød eller kager. Jeg bryder mig generelt ikke om halv- eller helfabrikata, og det økologiske fylder også meget i mit hjem.

Blåbær-crumble

Når man pludselig får akut kagetrang, så er en crumble virkelig en redningsplanke af format. Efter første arbejdsuge (jeg har skemafri fredag, juhuuu!), stod der for alvor KAGE på torsdag aften.
Jeg laver som regel crumble efter sømsuppe-princippet; hvad har jeg lige i skufferne, og hvad passer nok godt til den frugt jeg har ved hånden? I aftes tog jeg mig sammen og vejede af, så andre kan gøre mig kunststykket efter 🙂
Jeg havde en pose blåbær i fryseren, men andre bær dur ligeså fint. Desuden er crumble også godt til æbler, pærer, ferskner osv.
Jeg bager min crumble i mikroovnen, da jeg har sådan en model med kombifunktion, og derfor kan nøjes med at give den 9 minutter (!!!), men 25-30 minutter i en almindelig ovn på 200 grader virker ligeså fint. Jeg serverede græsk yoghurt rørt med hyldeblomstsukker til, men creme fraiche, flødeskum eller vanilleis er også lækkert til.
Det er ikke en PÆN kage, man kan skære i flotte stykker, men sådan en “husmandskage”, hvor man sætter fadet på bordet og folk tager selv!

Blåbærcrumble (2-3 pers.)
250 g blåbær (fra frost)
1½ tsk kartoffelmel
50 g smør
50 g havregryn
50 g muscavadosukker (eller rørsukker)
50 g marcipan

Fordel de frosne bær i et ildfast fad og vend kartoffelmel i. Kom smør, havregryn, sukker og marcipan i foodprocessoren og giv det et par gange med pulsknappen (du kan også bare smuldre det sammen med fingrene). Fordel “dejen” over bærrene og kom fadet i ovnen. Jeg bruger som sagt mikroen og giver kage 9 minutter på kombi, men den kan også bages 25-30 minutter ved 200 grader.
Serveres rygende varm med creme fraiche til.

Kagen, der pyntede på min torsdag!
8 kommentarer
  • Hanne's verden siger:

    Jeg er vild med crumbles … det kan godt være, at de ikke er ligefrem smukke, men de smager himmelsk!

  • Signe siger:

    Præcis Hanne; smag fremfor udseende 🙂

  • Sif siger:

    Mmmm nam nam!

  • Signe siger:

    Den forsvandt også med lynets hast…

  • Klidmoster siger:

    Wow, super tip – kage på 9 minutter, det er sgu da til at have med at gøre 😀

    Den ser skønherlig lækker ud. ligesom diiiig 😉 Møs

  • […] at gøre noget aktivt ved. En kage til én, som kan bages på under 10 minutter, det giver jo min crumble seriøst baghjul! Det er klart en model jeg skal eksperimentere lidt mere med, måske komme lidt […]

  • mette siger:

    hvad er det for en funktion på mikrooen man skal bruge 🙂

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.