Birkeskartofler

Hermed en nem måde at peppe de sædvanlige ovnkartofler op på. Kartoflerne bliver lige lækre om du bruger sesamfrø eller birkes, men lige i dag, havde jeg mest lyst til birkes – og så er det jo heldigt, at jeg altid har et udvalg af frø og kerner i “spisekammeret”.
Kartoflerne bliver mere sprøde hvis du husker at tørre dem først, bare brug et gammelt viskestykke til at opsuge væden fra kartoffelbådene.
Jeg havde lidt andefedt fra jul i køleskabet, så kartoflerne blev stegt heri, men du kan sagtens bruge olivenolie i stedet.
Vi fik fiskefrikadeller til, men kartoflerne er også gode til forskellige former for kød.

Birkeskartofler (4-5 pers.)
1 kg kartofler
2 spsk blå birkesandefedt eller olivenolie til stegning
salt og peber

Skræl kartoflerne og skær dem i smalle både. Læg kartoflerne på et viskestykke, og tør dem grundigt. Varm en stor pande op, kom rigeligt fedtstof på og steg kartoflerne til de begynder at “”hænge i”. Kom salt og peber over kartoflerne, og vend de blå birkes i.
Hæld kartoflerne over i et ildfast fad (evt. foret med bagepapir), og kom dem i en 200 grader varm ovn i en halv times tid – til kartoflerne er brune og gennemstegte.

Print Friendly, PDF & Email
Etiket: ,

6 Comments on “Birkeskartofler

  1. Hej Signe
    Har godt nok aldrig set birkes brugt på den måde før. Spændende. Ved ikke helt om jeg tør prøve det 😉 Nogle gange er jeg bare alt for konservativ, og laver de samme timiankartofler igen og igen (hvilket et indlæg som dette mindre mig om). Tror måske, at det alligevel skal gives en chance.
    Kh Nadia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.