Andelevermousse

Hermed endnu en opskrift fra min dimissionsfest.

Små crostini med andelevermousse er en rigtig lækker snack før middagen, og er et godt og billigt alternativ til foie gras på dåse. Jeg var så heldig at finde 500 g frossen andelever i Metro, og det kostede under en halvtredser. Portionen bliver temmelig stor, så hvis man ikke skal have så mange gæster, kan det være en god idé kun at lave en halv portion. Man kan sagtens bytte andeleveren ud med kyllingelever, som jo fås i ethvert supermarked. Ansjosfileterne giver lige det der ekstra, men hvis man ikke er til det, kan de bare udelades.
Andelevermousse (Meget!)
500 g andelever
2 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin
2 fed hvidløg
1 dl marsala
½-1 dl piskefløde
3-5 ansjoser (smag dig frem)


peber og evt. salt
Varm olien op på en pande, og steg rosmarin og hvidløg let. Tilsæt andeleveren og steg i ca. 7 minutter. Kom marsala på panden og lad det koge helt væk. Hvis leveren føles fast (hvis ikke, steges der yderligere et par minutter), kommes hele baduljen i foodprocessoren og det køres til en lind creme. Tilsæt fløde til den ønskede konsistens er opnået (husk at det bliver mere fast, når det er koldt). Smag til med peber og ansjosfileter, og til sidst måske lidt salt.
Serveres på små stykker ristet brød med en kapers som pynt.


Moussen kan holde sig på køl i 3-4 dage.
Print Friendly, PDF & Email
Etiket: , , ,

10 Comments on “Andelevermousse

 1. Hej Signe
  Det lyder rigtig lækkert. Har du smagt Salling Supers andelevermousse? Ifald, er smagen og konsustenden så derhenad?
  Spændt på at høre svar.

  • Den har jeg aldrig smagt- sorry! Denne er fin og cremet, og meget smørbar. Husk at den stivner når den bliver kold, så hellere lidt blødere end man tror 🙂

 2. Hej Signe.
  Tak for din opskrift. Jeg har brugt den som udgangspunkt for min egen version, som er blevet rigtig god.
  Jeg har brugt kyllingelever i stedet for andelever, salvie i stedet for rosmarin, balsamico eddike i stedet for marsala og lidt mælk og olie i stedet for fløde. Det var, hvad jeg havde i køleskabet og i haven.
  Mange hilsner
  Holger

  • Hej Holger
   Jeg er altid glad for at kunne inspirere – og en af de rigtig gode ting ved madlavning er jo netop at man prøve sig frem med andre ingredienser, og stadig få et fantastisk resultat.
   Hilsen Signe

 3. Hej Signe
  Det ser godt ud, det vil jeg prøve på et tidspunkt. Sad og søgte lidt rundt efter opskrifter med andelever. Kender du andre sjove opskrifter med andelever?
  Hvordan smager ovenstående? Du nævner selv foie gras. Er vi ovre i den bane?
  Mht. hvor man kan købe det, så kan man få det i Irma så jeg i dag. En pæn størrelse pakke (kan ikke huske hvor meget), til 40 kroner.
  /Mark

  • Hej Mark
   Tak for din kommentar. Andelever stegt med lidt svampe og jævnet med fløde er også en rigtig lækker forret. Desuden kommer jeg ind imellem fuglelever i fx kødsauce og gryderetter, simpelthen for at give lidt ekstra kødsmag. Tak for indkøbstip.
   Hilsen Signe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.